Визначення викупу

Викуп є поняттям, чий етимологічний корінь міститься в латинському слові redemptio . Мова йде про дію і наслідки викупу (рятування або рятування когось, припиняючи покарання, звільняючи те, що було закладено або вилучено).

Наприклад: "Команда Санта-Фе намагатиметься її викупу після чотирьох послідовних падінь" , "Після невдалого кроку у світі музики, актор повернувся в театр, щоб отримати своє викуп" , "Уряд прагне досягти погашення боргу , хоча досягти цієї мети дуже важко » .

Термін «викуп» також може посилатися на суму грошей, яка була використана для звільнення раба , щось спільне кілька століть тому. Давайте не будемо забувати, що рабство продовжує бути великим бізнесом, хоча зараз захоплення і торгівля людьми не практикується відкрито, у світлі дня, як у минулому. На жаль, навіть людство не зрозуміло, що ми піддаємо тварин одних і тих же звірів, і що вони також не повинні бути нашими власниками, але, можливо, протягом декількох століть ми можемо розглядати експлуатацію як частину давньої історії.

Одне з найчастіших значень цього поняття - звільнення людини , групи осіб або, в символічному сенсі, організації , поганого моменту або страждання . Ця ідея зайнята католицькою релігією, яка знаходить у спокуті догму .

Написаний у початковому капіталі ( Викуп ), цей термін відноситься до спасіння людства, досягнутого Ісусом Христом з його пристрастю та його смертю . Християнська віра вказує на те, що Ісус Христос помер на хресті, щоб викупити людину і дозволити йому отримати доступ до неба , звільнивши його від гріха .

Поглибившись більше в етимології терміну викуп, ми виявляємо, що в дієслові "викупити" можна побачити латинський префікс "re-" і дієслово "émere", які разом дають уявлення про "викуп або придбання". Це може слугувати для того, щоб зрозуміти дії Ісуса Христа більш чітко, оскільки він повернувся до людей, які мали безгрішний стан, який вони мали в минулому, і тому він повинен був давати щось натомість , нічого більше і не менше, ніж його власне. життя

Можна сказати, що Викуп - це ціна, яку Ісус Христос приймає і платить перед Богом, щоб люди могли бути викуплені і досягти іншого стану, досягаючи Царства Божого .

Через Відкуплення , завжди згідно з християнською доктриною, люди прощаються за свої гріхи і можуть досягти вічного життя. Відкуплення передбачає примирення з Богом і благословення.

Це посвячення Ісуса згадується в пасхальному вступі католицької релігії, в якому говориться, що з його смертю він зміг подолати гріх і що він знову піднявся, щоб перемогти смерть. У сфері літургії передмова - це молитви, які закінчують віддачу (точку меси, в якій хліб і вино пропонуються Богові) і представляють канон меси, де знайдеться освячення (момент в якому хліб і вино стають тілом і кров'ю Ісуса, відповідно).

У цій молитві згадується, що Христос запропонував своє життя так, щоб гріхи людських істот були прощені через пакт, що показує його беззастережну любов до інших і своє бажання поширювати вірність без обмежень . Викуп не слід розуміти як простий символ або факт, що має початок і кінець, але як запрошення до роздумів і вдосконалення в усіх можливих аспектах, щоб зробити більш справедливе використання нашої свободи .

border=0

Пошук іншого визначення