Визначення могили

Від латинського слова sepulcrum , гробниця - це структура, яка піднімається з метою поховання залишків одного або більше осіб . Це звичайно будувати з каменю і підніматися з поверхні.

Слід зазначити, що поховання - це місце, де похований труп і діяння і результат поховання (поховання, занурення). Ідея могили також може бути пов'язана з поняттями надгробного каменю (камінь з написом) і могили (місця, де поховано тіло ).

Всі ці поняття роблять, що іноді могила, могила, надгробки і гробниці використовуються як синоніми або, принаймні, як подібні терміни. Гробниці зазвичай включають рельєфи або фігури в орнаментальному вигляді і з ритуальними або духовними цілями.

Найвідомішою гробницею в світі є, можливо, Храм Гробу Господнього , який знаходиться в місті Єрусалимі (столиці Ізраїлю ). У цьому випадку це святилище, споруджене в тому місці, де б відбулася смерть, поховання і подальше воскресіння Ісуса Христа .

Кажуть, що Святий Гроба Господній належав до Йосипа Аріматеї , учня Христа . Ця гробниця не використовувалася аж до смерті Ісуса Христа . Коли група жінок готувалася помазати їхні залишки ароматичними рослинами, він виявив, що камінь, який покривав вхід в нішу, перемістився і що тіло Ісуса Христа більше не було в гробниці.

Жінки, які зібралися, щоб помазати тіло Ісуса, були Марія Магдалина, Саломія, мати Івана і Якова, і Марія Клеопа, мати Юди Тадея і Джеймс Мен. Воскресіння має кілька версій, і це одне з найбільш видатних.

При всьому цьому, Святий Гроба Господній є священним місцем і дуже важливим для всіх аспектів католицизму. Походження цього святилища датується періодом між 30 і 33 роками, оскільки ми знаємо вік, коли Ісус Христос помер. Це робить її ще більш особливою серед інших важливих для християнської релігії місць, оскільки вона є серед тих, які найкраще можуть бути розташовані на часовій шкалі, що не відбувається дуже часто.

Каплиця, в якій розташований Храм Гробу Господнього, має грецьку назву, яка перекладається як "воскресіння", саме тому, що в цей момент відбулося воскресіння Ісуса, а також його смерть і його могила. У свою чергу, все знаходиться в так званій "ротондах", перед хором греків.

З іншого боку, гробниця Фернандо II Арагонського і Ізабель І Кастилії , також відома як католицька монарха , розташована в іспанській провінції Гранада, точніше в Королівській каплиці, яка є частиною собору. , і був виготовлений у спеціальному класі з мармуру, що в Каррарі, який видобувається з Апуанських Альп.

Автором цієї гробниці був Доменіко Фанчеллі, скульптор з Італії, який кілька років працював в Іспанії. Королівська каплиця, зі свого боку, була заснована в 1504 році католицькими королями, щоб служити пантеоном для королівської сім'ї. Фактично, вони залишили висловити своє бажання бути поховані в цьому місці. Незабаром Ізабель померла, хоча Фернандо прожив ще дванадцять років.

Незважаючи на бажання королів, їхні останки не могли відпочивати в Королівській каплиці до 1521 року. Спочатку їх тіла були поховані в монастирі Сан-Франциско Гранадіно. У 1514 році Фанчеллі отримав наказ від графа Тенділла створити подвійну гробницю, і це було присвячено протягом наступних трьох років у Генуї, поки він не перемістив його до Гранади, щоб дати йому останній штрих.

border=0

Пошук іншого визначення