Визначення теології

Термін теологія походить з латинської теології . Це слово, у свою чергу, походить від грецької концепції, сформованої теосом ( "Бог" ) і логосом ( "вивчення" ). Таким чином, богослов'я є наукою, яка відповідає за вивчення особливостей і властивостей божества . Це група технічних прийомів, типових для філософії, яка має на меті генерувати знання про Бога і решту суб'єктів, які визнані божественними. Ернест Ф. Кеван визначає його як науку про Бога, яка була відкрита через його слово.

Наприклад: "Цей письменник є фахівцем з теології" , "Якщо ви хочете поступити в цю школу, ви повинні вивчити багато теології" , "Я - віруюча, але я не дбаю про богослов'я" .

Термін був вигаданий Платоном у його праці "Республіка" . Грецький філософ використовував його, щоб назвати розуміння божественного з використанням міркувань.

Пізніше Аристотель прийняв концепцію з двома значеннями: теологію як центральне поділ філософії і теологію як назву думки, що відповідає міфології, що передувала філософії.

Для теології, що є власне католицизмом, об'єктом безпосереднього вивчення є Бог . Причина людської істоти і одкровення, зроблені божественністю, є критеріями, які дозволяють цій теології досягти істини. Оскільки Церква є її головною спільнотою, католицизм делегує їй повноваження встановлювати критерії, пов'язані з відображенням теології.

З іншого боку, католицьке богословство ґрунтується на двох таємницях: христологічної таємниці (життя Ісуса Христа, який народився, вмирає і піднімається) і тринітарної таємниці (визнання єдиного Бога в трьох різних людях, які можуть диференціюватися: Батько, Син і Святий Дух).

Деякі класифікації можуть бути встановлені в рамках цього терміну, таких як: біблійна і систематична теологія .

Біблійне богослов'я отримує це ім'я, оскільки воно ґрунтується на вивченні доктринального змісту Біблії. Дослідіть ті події, які розповідаються в книгах, які є частиною цієї бібліотеки, в якій релігійні бази будують свої переконання, і встановіть інтерпретацію для кожної з них. Текстова критика є частиною біблійної теології, і її фундаментальна мета полягає в тому, щоб пов'язати поточні події з тими, що викладені в Біблії, щоб отримати ясність щодо їх тлумачення. Зі свого боку, висока критика відповідає за розуміння літературного авторства кожної з книг, що складають Біблію, її дати та авторів.

Систематична теологія складається з частини найбільш структурованої теології, яка базується на методі її реалізації. Спробуйте знайти логічну ясність щодо фактів, щоб зрозуміти дані, які розкриваються у Писаннях. Ця класифікація включає в себе історичне або догматичне богослов'я (те, що вивчає доктрини , вкладаючи їх у траєкторію історії від апостольського періоду до сьогодення і наслідки, які певні події мали для життя Церкви). та інші доктрини) і апологетика або етика (богослов'я в дії, це те, що об'єднує вчення в повсякденному житті, вивчає роль пастора в житті громади ).

Важливо зазначити, що вивчення всіх понять, пов'язаних з богослов'ям, є своєю основною метою допомогти краще зрозуміти пастирське завдання, це теорія, яка має сенс (тільки за релігійними критеріями), якщо вона належним чином виконується на практиці. Крім того, знання теології ґрунтується на апріорному дедуктивному методі (біблійному богослові) і на апостеріорному індуктивному методі (систематичне богослов'я).

Повертаючись до того, що говорить Кеван про цю науку, ми можемо сказати, що він визначає гілки богослов'я таким чином: біблійний - той, що вносить матеріали для будівництва , історичний, ліма і систематичний - відповідає за будівництво будівлі . Нарешті, практична теологія є тим, що визначає, як жити в цій будівлі.

Теологічні системи

Згідно з переконаннями, ідеологічною схильністю та іншими аспектами теологічного підходу існує кілька теологічних систем , у свою чергу кожен розділений на підсистеми, однак ми назвемо лише три основні системи, а саме:

Римсько-католицьке богослов'я : керується розумінням александрійського канону біблійних книг. Вона чіпляється до істин, які нібито розкриваються, але які не були написані, але передані усно, які поділяються традиційно через Церкву. Церква є осередком, який висвітлює Біблію, а не навпаки.

Суб'єктивна теологія : ліберальний підхід до теології, теологічний лібералізм є головним представником цієї теології. Бо їй авторитет Бога не проявляється через Церкву, але через здібності людської душі, такі як розум, почуття і совість .

* Нео-православна богослов'я : ще ліберальніше, ніж богословський лібералізм. Вона є притокою екзистенціалістської філософії і зосереджує теологію не з людини, а з Божої суверенітету і для того, щоб зрозуміти бажання і суть цього вищого буття, заснована на інструментах, які пропонує екзистенціалістська теорія .

* Євангельська теологія : вона походить від великої реформації XVI століття, метою якої було повернення до витоків. В ній проголошується важливість поваги до суверенної влади Бога, про яку йдеться в книгах єврейсько-християнської традиції. Він пропонує слухати голос Бога через Духа через слово, відкрите в цій традиції.

border=0

Пошук іншого визначення