Визначення викуплення

Спокута - це слово, яке має своє етимологічне походження в латинській мові, а точніше в терміні "expiatio", який складається з наступних компонентів: префікс "ex", який можна перекласти як "out"; слово "pius", що еквівалентно "благочестивому"; і, нарешті, суфікс "-ción", який позначає дію і ефект.

Спокута - це дія і ефект спокутування . Цей дієслово відноситься до очищення себе від провини через деяку жертву, до виконання покарання, призначеного владою, або до страждань певних робіт через погані дії.

Наприклад: "Спокута коштує кров, піт і сльози" , "Я був засуджений на десять років ув'язнення: найжорсткіше спокутування, яке я коли-небудь уявляв" , "Два місяці примусової праці в Сибіру - це спокутування, яке дисидент повинен був заплатити його слова .

У сфері релігії спокутування - це форма задоволення гріха , через яку суб'єкт звільняється від провини, несучи своє покарання. Гріх сприймається як перешкода між людиною і Богом , і спокутування дає можливість усунути цю перешкоду для того, щоб знову з'ясувати відносини.

Теологія пояснює, що спокута показує, що Бог доброзичливий (пропонує шлях до грішника) і справедливий (вимагає покарання за гріх). Той, хто підкоряється спокуті, очищає свій гріх, набуває прощення провини і звільняється від покарання.

У релігійній сфері ми повинні підкреслити, що існує також те, що відомо як Спокута Ісуса Христа. Це термін, який використовується для чіткої жертви, яку ця фігура виконувала з чіткою метою зберегти людство від гріхів. Зокрема, він страждав у своїй шкірі не тільки катуваннями розп'яття, але й власною смертю.

Точніше, визначено, що Спокута Ісуса Христа починається вже в Гефсиманському саду, де сказано, що він страждав у своєму тілі гріхами людини, і тому він продовжував робити до своєї смерті. Отже, визначено, що для будь-якої людини, яка спокутує свої гріхи, вона повинна наслідувати приклад того, що він має віру в Бога, покаявшись у тому, що він зробив, виконуючи заповіді або отримуючи таїнства.

З іншого боку, « Спокута» на мові оригіналу - роман, написаний англійською мовою Іаном МакЕваном, який був опублікований в 2001 році . Історія відбувається в 1935 році в котеджі родини Талліс .

На основі цього роману був створений фільм того ж назви ( "Спокута" або "Спокута" ), режисер Джо Райт, у головних ролях Кіра Найтлі та Джеймс МакАвой .

Оскар, а також кілька нагород BAFTA і Golden Globe отримали цей фільм 2007 року, який розповідає, як спокійне життя англійської сім'ї вищого класу потрясло повернення старшого сина, а також прихід його молодий друг.

border=0

Пошук іншого визначення