Визначення проповіді

Латинське слово sermo прийшло на нашу мову як проповідь. Згідно з першим значенням терміна, згаданого у словнику Королівської іспанської академії (РАЕ), проповідь - це проповідь християнського духовенства, щоб навчити вірних.

Тому, коли священик проповідує проповідь, він має намір забезпечити навчання, пов'язане з релігійною доктриною. У давні часи проповіді ділилися латиною, хоча з часом вони почали розвиватися і іншими мовами.

Проте, концепція проповіді використовується також розмовним чином, щоб посилатися на виступи, виклики або рекомендації, які хтось отримує, коли він не робить того, що від нього очікує дорослий або хтось, хто має певну владу над ним. Можна сказати, що це лайка або догана.

Деякі речення, в яких ми можемо знайти концепцію, можуть бути: "Досить папа, я відмінно підійшов до ваших проповідей", "Тепер готуйся: нам доведеться послухати проповідь вчителя про те, чому ви не повинні грати у футбол в кімнаті", "Бос дав мені проповідь, тому що я запізнився на зустріч".

Проповідь, у цьому сенсі, прирівнюється до виклику і зазвичай дається владою (батько або опікун, вчитель, начальник). Припустимо, що підліток, замість того, щоб вступати до школи під час в'їзду, вирішує продовжувати ходити або робити що-небудь, нехтуючи правилами своїх батьків. Коли вони дізнаються, що вони зробили, вони, ймовірно, дадуть проповідь, яка обертається навколо важливості відповідальності та виконання зобов'язань, які відповідають нам; У той же час, вони можуть зупинитись, щоб попередити вас про небезпеку перебування на вулиці без будь-якого відомого дорослого, що знає, де ви знаходитесь.

Проповідь на горі

Згідно з християнською традицією , сам Ісус Христос проповідував. Однією з найвідоміших проповідей Ісуса є Проповідь на горі, також відома як Проповідь на горі , оскільки вона була проголошена на схилі пагорба, що знаходився на шляху до Капернауму. Ця проповідь знаходиться в Євангелії згідно Матвія.

Серед учень, які Ісус диктував у цей день своїм учням і широкій громадськості, що зустрічався, щоб почути його, Блаженства і молитва Господа виділяються.

У католицькій релігії Проповідь на горі відповідає золотим правилам християнської поведінки; Все, що сказано в цій проповіді, можна вважати основними дисциплінами, якими повинні керуватися ті, хто бажає йти шляхом Христа . Навіть багато інших релігій, таких як буддизм , взяли фундаментальну основу цієї проповіді, щоб встановити основи своїх переконань.

Блаженства - це тип літературного жанру, який дуже присутній у Біблії, з тисячами прикладів, побудованих як привітання для тих людей, які, діючи певним чином, наближаються до правильного шляху; кінець кожного блаженства - це обіцянка чогось, що вони отримають в обмін на руку Бога за бездоганну поведінку.

У випадку проповіді на горі Блаженства складаються з серії вчень про духовність, смирення і співчуття до інших, заснованих на мирній поведінці. Бідні, лагідні, милосердні , чисті серцем, деякі з бенефіціарів Царства Небесного і Божественного Провидіння. Ця промова закінчується Господньою молитвою; молитва, щоб розмовляти з Богом зі смирення і просити прощення і божественний захист.

border=0

Пошук іншого визначення