Визначення всюдисущого

Поширене походить від латинського ubique , що означає "скрізь" . Концепція використовується в першу чергу як прикметник, що приписується Богові, що вказує на його здатність мати одночасну присутність скрізь одночасно .

Ubicuo

Отже, повсюдність пов'язана з всюдисущим . Ця якість приписується божественним сутностям, і, що стосується релігій, які вірять тільки в єдину божественність, вона є досконалістю, властивою Богу .

Ця якість Бога, додана всемогутність (абсолютна і необмежена сила), породжує богословську проблему, відому як парадокс Епікура грецьким філософом, який проголосив її. Цей конфлікт вважає, що якщо Бог є скрізь і його влада не має меж, не повинно бути зла на Землі .

Ця ситуація передбачає одне з найважливіших поділів між деїстичними релігіями (які стверджують, що дія Бога обмежена створенням всесвіту) і теїстами (які вважають, що божественність набуває більш активну роль).

Християнство, наприклад, вирішує це питання через вільну волю, яка підтверджує, що Бог дав людям владу приймати власні рішення. Тому існування зла підкоряється людським діям.

З пеклом виникає черговий конфлікт повсюдності Бога. Якщо Бог всюди відразу, він повинен бути присутнім у пеклі, що передбачає проблему для логіки.

Повсюдний прикмет також використовується для назви особи, яка прагне спостерігати все, а хто знаходиться в постійному русі .

У сфері обчислювальної техніки, повсюдне обчислення , також зване ubicomp, розуміється як інтеграція технологічних інструментів у життя людей; тобто виробляти комп'ютери, адаптовані до потреб суб'єктів, здатні обслуговувати кілька функцій і полегшувати життя користувачам. Варто зазначити, що ця концепція також відома як екологічна розвідка .

Повсюдність християнського бога

Згідно з біблійними вченнями, Бог є скрізь . Ми її не бачимо і не чуємо, але знаємо, що вона є для своїх дітей. Ми чули це, оскільки ми були маленькі, і ми звикли повторювати його.

Різні наукові дослідження показали, що переконання відповідають на внутрішню потребу людини. Цей бог - це творіння, яке дозволяє людині відчувати себе звільненим від небезпек світу, диявола, смутку і смерті.

За словами філософа Карла Маркса, релігія складається з препарату, який дозволяє миттєве і помилкове щастя. У ній говорилося: "це опіум народів ". Вона дозволяє підтримувати соціальний порядок і, перш за все, породжує те, що люди вірять у життя поза цим, що має надію.

Віра в те, що Бог всюди поширює, дає змогу жити таким почуттям союзу і довіри; Віруючі відчувають себе захищеними і теоретично містяться в просторі, де вони вільні і відповідальні за те, що відбувається. Знаменита вільна воля - це найдосконаліше та пустотливіше пояснення, яке Церква віддала зол світу, бо той бог, який всюди вважає за краще, щоб людина приймала рішення, і це той, хто провокує добро чи зло на землі. Таким чином, виправдовується те, що Бог не з'являється, а католики продовжують жити в тому збірному обмані.

Коли людина знаходиться в релігії, він втрачає всю свою свободу (хоча він вважає, що це не так) і діє відповідно до групи, інстинктивно і варварським шляхом; тоді, коли він відокремлений від будь-якої установи чи релігійної громади, він є справді вільною людиною , здатною приймати власні рішення і правильно використовувати розвідку. Знаючи все це, чи будемо ми все ще заперечувати, що повсюдність Бога відповідає тисячолітньому обману домінування? Чи ми вважаємо за краще бути суб'єктами чи вільними істотами?

border=0

Пошук іншого визначення