Визначення реквієм

Реквієм - це ім'я, дане католицькій месі, яка розроблена для того, щоб просити душу людини, яка померла. Цю церемонію зазвичай проводять перед похороном і в подальших діях пам'ятають померлого особи.

Концепція також використовується для назви музичного твору, що супроводжує літургійний текст даної церемонії. З цієї причини велика кількість композицій отримує деномінацію réquiem, хоча коли її інтерпретація в даний час нечасто зустрічається.

Розроблені в принципі для григоріанського співу , реквімери мали поліфонічні версії та інші класи. Існують реквізити a cappella та інші, які апелюють до різних інструментів як акомпанемент.

Літургія ділиться на різні частини: інтроїт, кирійський елісон, поступовий, трактовний, послідовний, почесний, святий, Аґнус-деї і причастя. Зважаючи на довжину текстів , музиканти зазвичай приймають рішення пропустити певні фрагменти або розділити літургію кількома рухами. Давайте розглянемо нижче вміст кожної з частин:

* Introit : Господу пропонується забезпечити покійного вічним світлом і вічним спокоєм, згадавши, що всі смертні спрямовані до нього і жертви, запропоновані в його честь в Єрусалимі;

* Kyrie eleison : текст мало розширюється і три його вірші практично однакові, всі з метою просити милості до Христа;

Поступовий : у цій третій частині реквії вірні просять Господа, що мертві користуються вічним спокоєм і світлом без кінця, як в інтроїті, але також згадується про важливість того, щоб діяти з правосуддям протягом життя , так що його пам'ять ніколи не згасає;

* Тракт : Бога просять звільнити душі тих, хто звертався до нього, щоб вони не носили тягар своїх гріхів і, замість страждання помсти, могли бути щасливими вічно захищеними в його благодаті;

Послідовність : є розмови про день гніву , про те, в якому все зводиться до чистого попелу, про якого свідчать Сивіла і цар Давид;

Оффертори : Христа просять звільнити душі померлих від пекельного полум'я і від нескінченної прірви, щоб вони не заблукали в темряві, але знайшли святе світло, яке було обіцяно Аврааму і його нащадкам. Йому пропонують похвала і прохання в обмін на те, щоб дати мертвому вічне життя;

Святий : ця частина служить для піднесення величі і святості Господа, чия слава потопає небо і землю, і благословляти тих, у чиє ім'я вони представляються;

Agnus Dei : простота схожа на Kyrie eleison, їхні лінії практично рівні між собою і просять Агнця Божого дати вічний спокій мертвим;

* Причастя : закрити реквієм, ще раз молитися, тому що вічне світло висвітлює померлого, підносячи милість Господа.

Є й інші тексти, які були додані до деяких аранжувань, таких як мотет " Pie Jesu ", " Libera me " (який походить від " Absolution ") і " In paradisum " (з поховання).

Реквієм Вольфганга Амадея Моцарта - один з найбільш відомих. Це остання композиція австрійського музиканта, яку він залишив незакінченим і закінчив його учнем Францем Ксавером Суссмайрером за його вказівкою. Цей реквієм був прем'єром на месі, що відбувся після смерті самого Моцарта .

Антоніо Сальєрі , Роберт Шуман , Йоганнес Брамс , Джузеппе Верді , Ігор Стравінський та Ендрю Ллойд Веббер - це інші композитори, які створили реквієми, часто з наміром виконувати їх на похоронах близьких, щоб шанувати їхню пам'ять .

border=0

Пошук іншого визначення