Визначення мученика

Цей термін походить від латинського слова. І це служить для позначення особи, яка страждає або вмирає для захисту своїх переконань і переконань . У західному суспільстві ця концепція часто використовується для того, щоб назвати того, хто помирає на захист Ісуса Христа і християнської релігії.

Християнство почало використовувати поняття мученика для позначення людей, яких катували або стріляли за захист Христа і поширення своїх релігійних переконань. У перші три століття після розп'яття ті послідовники, які не хотіли піддаватися своїм переконанням, були ув'язнені і відправлені до римського цирку . Місце, куди він кинув їх у пісок на милість голодних левів; це було одне з найбільш характерних видовищ Римської імперії.

У календарі святих, який веде католицьку Церкву з патронатними датами різних святих, є розділ, відомий як мартирологія , що включає тих, хто помер, захищаючи принципи євангелії. Варто зауважити, що ця книга упорядкована відповідно до дати святкування її свята і включає мучеників, породжених десятьма великими переслідуваннями, що просуваються Римською імперією .

Одне з вчень Христа - прагнення до досконалості . І церква розуміє це і любов Бога через шлях: забуття свого життя, щоб зробити його доступним для церковних мандатів. Таким чином, багато послідовників цієї установи були переконані, що єдиний спосіб виконати те, чого їхній бог очікував від них, - відкласти їхнє існування, щоб поставити його на службу Церкві; до такої міри, що вони навіть не боялися смерті.

У попередні століття, багато хто прийняв хрест, незалежно від наслідків, щоб бути лояльними до цієї установи. Ставки на цю нагороду, яку Церква обіцяла їм, вічне життя . У цьому контексті виникла ідея мученика для всіх, хто хотів віддати своє життя за євангелію.

Для католиків мученик - це людина, здатна на все захищати слово Христа. Вони вважають це справжнім прикладом, який слід слідувати, і часто використовують своє ім'я, щоб проповідувати тих, хто живе навколо них.

Інші значення поняття

У будь-якому випадку ця концепція використовується не тільки в християнському контексті, але й пов'язана з тим, як люди проявляють свою відданість певній ідеології. Ви можете бути мучеником за захист своєї нації , релігії або навіть ідеології . Можна, наприклад, сказати, що Че Гевара був мучеником, тому що він помер за боліваріанські ідеї, так само, як і Болівар, тому що хоча він не помер у бою, він залишив своє життя в боротьбі за визволення народів. Американці іспанської імперії.

Послідовники ісламського фундаменталізму також є мучениками, тому що вони віддають своє життя Аллаху і ідеям, присутнім в Корані, священній книзі, якою вони керують. Іммоляція - це вимога, накладена на них, якщо вони хочуть бути частиною армії . А його мета - нав'язати божественну волю і знищити невірних.

З розмовної точки зору і поза питаннями, пов'язаними з переконаннями , мученик - це людина, яка страждає великими стражданнями або робить значні зусилля для досягнення чогось. Прикладами можуть бути такі: «Гектор - мученик, йому всього п'ять років, і йому доведеться витримати конфронтації між батьками» , «Пабло не винен: насправді він - мученик, який бореться з ситуацією, яку він не прагнув» .

border=0

Пошук іншого визначення