Визначення євангелізації

Євангелізація - це дія і ефект євангелізації . Цей дієслово, що походить від латинського evangelizare, стосується проповідування християнських чеснот і віри Ісуса Христа . Наприклад: "Євангелізація оригінальних народів Америки була зроблена з Біблією в одній руці і зброєю в іншій" , "Аргентинський священик присвятив багато років свого життя євангелізації в Африці" , "Я завжди вважав, що Євангелізація є одним з найважливіших аспектів священичого завдання .

Кажуть, що євангелізація почалася з самого Ісуса Христа , який відповідав за поширення Божого слова. Подібно до того, як Ісус був посланий Отцем до євангелізації, він віддав своїх учнів до тієї ж місії.

Тому Католицька Церква народилася з наміром пропагувати християнські істини, щоб додати вірних і побудувати Царство Боже на Землі . На практиці це завдання займало набагато більше, ніж дії віри, оскільки євангелізація також змішувалася з політикою і навіть із завоюваннями.

У певному сенсі євангелізація є завданням, яке відповідає всім членам Церкви , оскільки це одне з наказів Ісуса Христа для всіх вірних, як це можна прочитати в Новому Завіті .

Варто згадати, що те, що відкривається євангелізацією, може змінюватися відповідно до євангелізатора. Дехто зосереджується на тому, щоб оголосити про швидке повернення Ісуса Христа, щоб врятувати людство, а інші зосередитися на поширенні повідомлення про те, що жертва Ісуса представляє спасіння всіх людей.

У цій різниці в передачі послання , або в самому посланні, є мета євангелізатора, яка часто приховує набагато більше, ніж просто намір перетворити оточуючих на свою релігію; Деякі люди практикують євангелізацію абсолютно альтруїстичним шляхом, знаючи і приймаючи, що не завжди вдасться змінити переконання своїх близьких, але намагаються збагатити їх і дати їм більше інструментів, щоб знайти себе, щоб досягти повноти через своїх ідеалів і переконань.

Євангелізація не обов'язково повинна відбуватися активно і організовано, розуміючи це як проповідь Слова Божого через усну мову і в сесіях, спеціально призначених для цієї мети; Багато віруючих схильні навчати на прикладі, жити відповідно до своїх власних переконань, переконані, що вони є правильним шляхом, але не підштовхують своє середовище до них, але сподіваючись, що їхні дії будуть джерелом натхнення, яке передає спадщини Церкви.

Як і в інших питаннях, невідповідна поведінка деяких віруючих негативно впливає на всю громаду, пов'язану з їхньою релігією, і породжує у людей поза християнством хибну ідею про те, що євангелізація є інвазивним і вимушеним завданням, і що християни не приймають тих, хто не є членом їхньої громади.

Ми всі маємо право зустрічатися з самим собою і виявляти, у що ми віримо, які приклади ми хочемо слідувати, щоб стати кращими людьми, за умови, що через наші дії ми не вторгаємося в свободу будь-кого, будь то людина чи будь-яке інше живе істота . Якщо ми приймемо це, то ми повинні прийняти, що інші люди думають інакше, якщо тільки це не той, хто несправедливо завдає шкоди іншому створінню, перед яким наша природа диктує захищати невинних.

Важливо знати, як розрізняти євангелізацію та новини про жорстоке поводження з дітьми та інші звірства, які, як правило, пов'язані з католицькою церквою. Зрозуміло, що бути віруючим не має прямого відношення до вчинення сексуального злочину ; Є багато людей, які намагаються підійти до релігії, щоб знайти мир, і які мають мало або взагалі не мають відносин з установою, оскільки вони прагнуть спілкуватися зі своїм богом без посередників.

border=0

Пошук іншого визначення