Визначення політеїзму

Навіть греки повинні залишити, щоб знайти етимологічне походження терміну політеїзм, що означає "доктрина, яка слідує багатьом богам". Це результат суми трьох компонентів цієї мови:
-Префікс "poly", який можна перекласти як "багато".
-Іменник "Теос", який є синонімом "бога".
-Суфікс "-ізм", що позначає вчення.

Політеїзм - це поняття, яке можна розуміти як "багато богів" . Отже, це вчення, за яким слідують ті, хто вірить у більш ніж одного бога .

Політеїзм, таким чином, протистоїть монотеїзму (доктрині, заснованій на існуванні єдиного бога). Католицизм , іудаїзм і ісламізм є монотеїстичними релігіями; замість цього індуїзм політеїстичний.

Хоча існують різні групи, можна сказати, що індуїсти поклоняються Шиве , Вішну , Калі , Крісне і іншим богам. Таким чином, легко помітити, що це релігія, орієнтована на політеїзм. Якщо порівняти цю систему переконань з католицизмом, то легко помітити відмінності, оскільки католики вірять в єдиного бога ( Всемогучого Бога ).

У давні часи римські, грецькі, єгипетські, кельтські і американські народи були багатобожниками. Загалом у цих культурах був пантеон богів, в який вони вірили і з якими вони спілкувалися через певних людей, які мали б таку здатність посередництва, як різні види чаклунів.

У випадку римської політеїстичної релігії ми можемо знайти велику кількість богів, серед яких виділяються наступні:
- Юпітер, еквівалент грецького Зевса, який був батьком богів і людей. Її ідентифікував його промінь.
-Juno, була королевою богів, а також захисником сім'ї.
-Нептун, бог моря.
-Марте, бог війни.
-Мінерва, богиня мудрості і розуму.
-Венесу, богині любові.
- Меркурій, бог комерції.

Багато дискусій стосуються того, чи політеїзм чи монотеїзм краще. Тому нічого кращого, ніж врахування їхніх плюсів або переваг у цьому відношенні:
- Монотеїзм, наприклад, може стати абсолютно нетерпимим. Це призвело б до всіх злочинів.
У політеїзмі є "пояснення" для всього, оскільки будь-який факт або ситуація приписується одному чи іншому богу.
- Також не слід забувати, що в політеїзмі людині надається більше можливостей, якщо він здійснює "гріх". І він може звернутися до бога, щоб заступитися за нього перед іншим богом. Таким же чином чоловікові і жінці надається більше свободи дій, тому що їхні боги не всемогутні.

Між політеїзмом і монотеїзмом є генотеїзм . У генотеїзмі це віриться в декількох богів, хоча один має перевагу над рештою і, отже, є тим, хто отримує обожнювання. Антропологи стверджують, що багато древніх суспільств перейшли від політеїзму до генотеїзму і з цього, нарешті, прийшли до монотеїзму.

В даний час вона відома як неоязичність до певних доктрин, які є політеїстичними і що поєднують різні елементи релігій до християнства.

border=0

Пошук іншого визначення