Визначення євангелії

Термін « євангелія» походить від грецького слова, що означає «хороша новина» і відноситься до історії існування, чудес і постулатів Христа . Ця історія розповідається в чотирьох книгах, відомих під ім'ям тих, хто їх розповідав ( євангелісти ) і які утворюють так званий Новий Завіт .

Evangelio

Євангелії розповідають про життя Ісуса і ті вчення, які він залишив своїм учням і на яких базується більшість вірувань католицької віри.

У цих переконаннях передбачається, що ці чотири книги були написані євангелістами Матфеєм , Іваном , Лукою і Марком і відомі як канонічні євангелії .

З іншого боку, апокрифічні євангелії є іншими книгами про фігуру Ісуса, які народилися в перші десятиліття християнства, але не були визнані або прийняті Католицькою Церквою .

Теорія двох джерел намагається пояснити схожість між Євангеліями від Марка , Матвія і Іоанна . Він стверджує, що Марк є найдавнішим євангелієм і що він служив джерелом для тих, що належали Луці і Матфею . Крім того, обидва євангелісти використовували друге джерело, відоме як Джерело Джерело (Q) , яке б збирало вислови Христа . Нарешті, Євангеліє від Івана було б останнім, що було написано.

У розмовному сенсі вона відома як євангелія абсолютної істини, що не може бути й мови. Наприклад: "Слово мого батька є євангелією для будь-якого члена сім'ї" .

Сумніви в Євангеліях

Існує багато теорій, що стосуються правдивості фактів, описаних у Євангеліях, деякі з них базуються на перебільшених суперечностях, що існують про ті ж події між деякими книгами та іншими. Багато з цих невідповідностей мають місце в одному з основних моментів історії Ісуса: його смерть. Далі ми представляємо деякі з них.

Один з них відповідає на питання, чи дійсно Юда цілував Ісуса . Матвій (26: 48-50) стверджує, що так, тоді як Іван (18: 3-12) висловлює, що це було неможливо, оскільки вони були недостатньо близькі.

* Інший пов'язаний з часом, коли завіса храму була розірвана ; Чи було це до або після смерті Ісуса? У Матвія 27: 50-51 і Марка 15: 37-38 можна прочитати, що це було раніше, всупереч тому, що викладено в Луки 23: 45-46.

* Що стосується того, що сотник висловив, коли Ісус помер , в Луки 23:47 сказано, що його слова були: "Дійсно, ця людина була праведною", тоді як в Марка 15:39 сказано: "Він був сином Божим".

Нарешті: чи Ісус піднявся на небо в той же день своєї смерті? Відповідно до Луки 23:43, сам Ісус сказав хорошому злодію, що того ж дня він буде з ним у раю, тоді як в Івана 20:17 він відмовився, тому що, коли Ісус зустрів Марію Магдалину, він сказав їй, що він ще не піднявся, коли минуло два дні від його смерті.

border=0

Пошук іншого визначення