Визначення оленів

Олень - це тварина ссавця, що входить до групи жуйних тварин . Він, як правило, має висоту близько 1,30 метри і може важити до 200 кілограмів, хоча його характеристики змінюються залежно від кожного підвиду.

Оленів можна знайти в декількох районах світу, серед яких європейський континент, американський, азіатський і африканський. З іншого боку, вони також мають місця існування в певних арктичних районах. До Австралії і Нової Зеландії, однак, прийшли штучно, перенесені людиною.

Хоча в повсякденному мовленні робиться посилання на багато різних тварин з однойменною назвою, сім'я оленів дуже широка. Публікація Види ссавців світу (спочатку опублікована англійською мовою під назвою Види ссавців світу ) гарантує, що можна виділити три підродини, які поділяються на двадцять родів і сорок вісім видів.

Якби ці цифри не були достатньо вражаючими, ми повинні також взяти до уваги кілька підродин і вимерлих пологів , таких як підродина Capreolinae з її родами Alces , Blastocerus , Capreolus , Hippocamelus і Mazama .

Cervus elaphus - тварина, відома як звичайний олень або олень . Його волосся коротке і червонуваті або сірі, хоча на сідницях і животі легше. Самці, які більші за жінок, мають роги, які падають і ростуть щороку.

Олені, які є нерозбірливими, зазвичай полюють людиною, щоб скористатися їхньою плоттю, шкірою і навіть рогами. Тигри, леопарди, пуми, ведмеді та вовки - інші хижаки цієї тварини, що є травоїдними.

Що стосується їх соціальної організації, олені встановлюють стада залежно від їх розміру і віку, крім того, що вони розділяють чоловіків і жінок. Самці зазвичай рухаються в одиночних або невеликих групах , а самки утворюють стада з декількох десятків екземплярів, де також виявляються наймолодші особи.

Хоча це найпоширеніші організації груп оленів, вони не зустрічаються у всіх випадках; Наприклад, мускусні олені, які належать до сімейства комарів , проводять своє життя як пара. Комарі - це штучні ссавці , поряд з кінцівками, які мають рівну кількість пальців, з тих, що підтримують принаймні двох, найбільш розвинених.

У період тепла самці підходять до груп жінок і воюють один з одним, щоб перемогти і досягти контролю. Чоловічий олень, який виходить переможцем, таким чином, приводить стадо жінок у той час, коли триває поріг, а потім йде.

Термін вагітності оленя поширюється на період, який може тривати від 160 днів до 10 місяців, відповідно до виду, зокрема; на рік вони зазвичай народжують максимум двох молодих, які називаються габатосом або палевими . Що стосується їх годівлі , олені воліють гілки, рослинні пагони і листя.

Майже у всіх оленів є залоза в околицях очей, які мають феромони, тобто хімічні речовини, які можуть секретувати, щоб інші особи їх виду діяли певним чином. У цьому конкретному випадку чоловіки використовують свої феромони, щоб висловити своє невдоволення, коли вони близькі до інших чоловіків.

Важливо не плутати між оленями (написаними з початковим C ) і слугоюS ). Коли термін починається з S ( слуга ), це стосується особи, яка є поневоленою і на службі у пана.

border=0

Пошук іншого визначення