Визначення подяки

Для того, щоб встановити етимологічне походження терміну вдячність, яку ми зараз будемо глибоко аналізувати, треба перейти до латинської мови. Там ми виявимо, що воно походить від слова gratitudo, що є результатом суми двох чітко визначених частин: з одного боку, слово gratus , яке є синонімом "приємного і вдячного", а з іншого - суфікс - tudo, що еквівалентний "Якість"

Gratitud

Вдячність - це відчуття, яке людина відчуває, коли оцінює користь або користь, яку йому надав хтось . Коли відчуваєш вдячність, суб'єкт бажає певним чином відповісти на згадану користь.

Почуття подяки пов'язане з вдячністю , яка є дією і ефектом подяки. Цей дієслово, точно, означає відчути вдячність. Тому людина, яка відчуває вдячність, хоче подякувати за отриману допомогу. Ця подяка може бути виражена різними способами: від простого словесного висловлювання ( "Дякуємо вам за допомогу" ) або письмової записки ( "Я пишу, щоб дякувати вам за кредит" ), навіть матеріального дару ( "Я хотів би дати вам цю книгу в подяку все, що ви зробили для мого батька » ).

Вдячність або вдячність - це відчуття, яке віруючі часто відчувають до Бога . Акт молитви або молитви може бути проханням або проханням, але в багатьох випадках він стає способом висловити вдячність. Є такі, які дякують Богові за своє здоров'я , за те, що мали роботу або за подолання проблеми, наприклад.

Вдячність, з точки зору віри, стає фундаментальною якістю в різних існуючих релігіях. Таким чином, там, де він найбільше присутній, це те ж саме в християнстві, в іудаїзмі, а також в ісламі. Зокрема, в цій останній релігії, де згадується вищезгадана релігія, вона постійно згадується в Корані.

Саме в мусульманській священній книзі чітко встановлено, що люди повинні бути і завжди бути вдячними Богу. І, таким чином, вони отримають, серед іншого, що Вища Природа компенсує їм великі задоволення.

Серед головних ознак вдячності, що кожен послідовник ісламської релігії може мати з їхнім Богом, наприклад, проведення п'яти молитов на день з метою подякувати йому за доброту, яку він має, і що він проявляє. Все це, не забуваючи про те, що під час знаменитого періоду місяця Рамадан (дев'ятий місяць мусульманського календаря) вірні цієї віри виконують повсякденні пости з чіткою метою показати свою вдячність Богу і бути в кращому порядку.

У Північній Америці святкується День подяки - свято, присвячене вираженню вдячності Богу. Походження цього свята походить від перших англійських протестантських поселенців, які приїхали до Північної Америки, які вирішили подякувати допомогу, надану корінними народами в перші зими на континенті і поширити її в подяку Богові.

Коротше кажучи, подяка може бути виражена через слова, об'єкти або обряди. Це почуття визнання до ближнього або до божественності.

border=0

Пошук іншого визначення