Визначення парафіну

Парафін - це загальна назва, що належить до певних твердих тіл, утворених з комбінації вуглеводнів . Ці тверді речовини не мають запаху і, внаслідок їх меншої щільності (0,8 г / см3), вони не можуть змішуватися з водою , хоча вони можуть бути розчинені в ефірі, гарячому етанолі, бензолі і хлороформі.

Parafina

Процес виробництва парафіну, як правило, починається з дистиляції нафти , що дозволяє отримувати важкі олії. Ці речовини, які перебувають при високій температурі шляхом дистиляції, охолоджуються, поки парафін не кристалізується і може бути відділений за допомогою фільтрів або процесу центрифугування. Різні методи потім дозволять очистити парафін для отримання продукту, який може бути використаний в різних областях промисловості. Слід зазначити, однак, що парафін також може бути отриманий з вугілля .

Крім сирої нафти, іншими джерелами парафіну є деревина і вугілля. Першою людиною, яка переганяла нафту для отримання парафіну, був геолог Авраам Генснер в 1807 році. Спочатку його виробництво мало високу вартість, але зменшувалося, коли було відкрито більше родовищ нафти, а методи переробки були Вони повернулися дешевше

Серед його найбільш характерних властивостей є те, що він може підтримувати високу теплову потужність, її згоряння чисте, воно закипає в діапазоні від 150 до 275 градусів Цельсія, а його волатильність нижча, ніж у бензину. У рідкому стані парафін прозорий, безбарвний і маслянистий. Незважаючи на те, що при кімнатній температурі вона є несмачною і без запаху, після нагрівання вона видає запах нафти, що може дратувати.

У галузі ремесел парафін часто використовується для виготовлення свічок та різних прикрас. Загалом, парафін плавиться так, що його можна розливати в певні форми, які, коли продукт охолоджується, нададуть кінцеву форму. Оскільки в розплавленому парафіні можна застосовувати барвники, результат ремесла може бути дуже ефектним.

Різноманітні косметичні засоби також включають парафін, оскільки він допомагає підтримувати шкіру зволожуючою, роблячи її більш чіткою. Що парафін робить, це створити дуже тонкий шар, який працює як різновид плівки.

Інше використання парафіну відбувається в електроенергетиці (як ізолятор), харчовій (для упаковки) і фармацевтичній (для лікування деяких порушень травлення).

Ризики використання парафіну

Важливо враховувати певні характеристики парафіну, які роблять її небезпечною, якщо їх не обробляти відповідально:

* може містити залишкові залишки очищеної нафти, оскільки вона є побічним продуктом нафтової промисловості;
* при спалюванні парафінових свічок випускається та ж сажа, яка виділяє паливо, і його частинки можуть бути дуже шкідливими для легенів, оскільки вони можуть містити нейротоксини і репродуктивні токсини, а також канцерогени (також відомі як канцерогени ;
* Деякі з шкідливих речовин, що знаходяться в парафінових свічках у важливих кількостях, - це канцерогени, толуол і бензол, серед більш ніж 20, які були виявлені в тестах, проведених Агентством охорони навколишнього природного середовища .

Прийом парафіну може не тільки викликати серйозні порушення здоров'я , але також може призвести до смерті. З іншого боку, контакт з шкірою може викликати опік, навіть якщо він не був включений. Слід зазначити, що контейнери, в яких продається парафін, зазвичай містять забруднюючі продукти, такі як бензин або метильовані спирти, що підвищує його небезпеку і додає ризик вибуху (це характерно для відомих парафінових печей ).

border=0

Пошук іншого визначення