Визначення порятунку

Латинське слово salvatĭo прийшло на нашу мову як спасіння . Мова йде про акт і результат збереження або збереження . Цей дієслово, з іншого боку, відноситься до локалізації чогось або когось у притулку; ухилятися від ризику; виключити одне з того, що робиться з іншим; або, в площині релігії , приєднатися до божественної слави.

Наприклад: "З перемогою Депортіво Сан-Лукас, порятунок місцевої команди більше не буде можливим: наступного року доведеться зіграти у Другій дивізії" , "Пожежники працювали всю ніч для порятунку власності" , "Ви повинні змінити свій спосіб життя, якщо ви прагнете до порятунку вашої душі".

Спасіння може бути пов'язане з втечею від небезпеки , реальної чи символічної. Коли людина вдається врятувати дитину, що потрапила в середину повені, така дія буде спасіння дитини. З іншого боку, якщо тенісист програє гру, яка призупинена під дощем, а потім, після перезавантаження, йому вдається перевернути гру, можна сказати, що перерва в матчі була його спасінням.

У релігійному контексті спасіння пов'язане з визволенням душі від можливого вічного покарання, яке настане після смерті. Для католицизму спасіння полягає у звільненні від гріха, щоб досягти вічного життя з Богом .

Католицьке порятунок

Загалом, порятунок пов'язаний з доступом до Царства Небесного , що означає відхід від пекла . Це нормально для релігійних людей запитувати себе, що вони повинні робити, щоб отримати доступ до порятунку, особливо, коли вони виявляють свою любов до Бога в собі і відчувають справжню потребу бути на їхньому боці, коли їх проходження на Землі закінчиться.

Все почалося в Едемському саду , коли Адам і Єва ігнорували Божі заповіді. Таким чином вони втратили право харчуватися деревом життя , завдяки якому вони могли жити вічно. Бог вигнав їх з Едему, анулюючи можливість мати стосунки, яких він бажав з дітьми, оскільки впавши в гріх, вони стали нечистими і недостойними бути в його присутності.

Коли людина відходить від Бога, він створює свої власні правила, будує власні структури і йде за загалом матеріалістичними планами. Однак, як Бог створив його, щоб жити в спілкуванні з ним, людина не може уникнути необхідності повернутися на свою сторону; невдоволення супроводжує його всередині нього, і він може задовольнити його, якщо він знову наблизиться до свого Отця.

Часто священики зустрічають наступне питання з боку вірних: які кроки я повинен зробити, щоб досягти порятунку? Як і очікувалося, не існує інструкції, за якою ми можемо безпомилково наслідувати, щоб Бог прийняв нас на свою сторону. По-перше, необхідно зрозуміти, що це шлях, який ми повинні подорожувати протягом всього нашого життя , а не місія, яку ми можемо вирішити через кілька годин або пару днів до смерті .

Це не означає, що Бог не пішов і не продовжує залишати підказки, повідомлення, які допомагають нам зрозуміти його волю, що він хоче, щоб ми зробили з можливостями, які він нам дав, дозволяючи нам народитися на Землі. На першому місці - Біблія, де представлена ​​велика кількість історій, які розповідає сам Ісус, з яких ми можемо навчитися стати добрими людьми. З іншого боку, є також сім таїнств , серед яких сповідь, які дають нам можливість направляти своє життя до Царства Небесного.

border=0

Пошук іншого визначення