Визначення кондору

Етимологічне походження кондору зустрічається в слові кечуа cúntur . Кондор - хижий птах , місце проживання якого знаходиться в Андській області. Ця тварина належить до сімейної групи catartiformes .

Однією з характеристик кондору є те, що він не має підвидів, тобто його вид не розділений на групи індивідів, які мають характеристики, які відрізняють їх від груп інших. Як і у багатьох інших тварин, хоча і не з більшістю хижих птахів, самці більше, ніж жінки.

Кондор може мати розмах крил близько трьох метрів з довжиною більше одного метра. Саме тому він вважається найбільшим птахом серед тих, хто має можливість літати. Тільки королівський альбатрос і мандрівник можуть подолати його в розмірах, хоча кондор важить більше, більш міцний і вищий за них.

Ці тварини мають тіло, покрите чорним пір'ям , за винятком певних секторів крил і шиї, які є білими. Голова кондору, з іншого боку, не покрита пір'ям і має червонуватий відтінок, який може змінюватися.

Ця птиця будує свої гнізда на висоті понад 1000 метрів і може досягати до 5000 метрів . Руйнування його середовища існування людиною є одним з факторів, які роблять кондор розглядатися як "майже загрозливий вид" : тобто, він стикається з певним ризиком для свого існування.

Майже загрожують види (термін, який часто називають NT , абревіатура англійської версії назви, Near Threatened ) не відповідають критеріям, що вважаються "критично зникаючими ", "зникаючими" або "вразливими", називається Червоним списком МСОП ( Міжнародний союз охорони природи ), хоча очікується, що рано чи пізно вона зробить це тому, що вона не в сприятливих умовах.

Полювання, прийом отруєних тварин і приманки, які деякі фермери і мисливці розміщують незаконно, і їх низька частота відтворення (оцінюється, що тільки одне яйце дається кожні два роки) також негативно впливають на розвиток виду , Він виділяється своєю великою довголіттям (він може жити близько 75 років). Щоб протидіяти цьому зниженню чисельності населення кондорів, кілька країн здійснюють програми розведення в неволі.

Оскільки кондор може мати таке довге життя, його статева зрілість з'являється лише у віці восьми років, і це також відіграє негативну роль у її існуванні, враховуючи шкідливі дії людини, як прямих, так і непрямих.

Слід зазначити, що кондор має величезне культурне і символічне значення в оригінальних народів Анд . Деякі культури вважали, що кондори були безсмертними, а інші вважали їх посланцями, які приносили прикмети. У Болівії , Еквадорі , Колумбії , Чилі та Перу кондор є національним символом.

У 1758 році шведський вчений Карлос Ліннео описав андійський кондор у десятій частині Systema naturae з біномінальною номенклатурою Vultur gryphus , яку він підтримує в даний час. Перший з цих термінів походить від латинського voltur або vultur , що означає «гриф», а другий - від давньогрецького γρυπός , що означає « пік у вигляді гака».

Андський кондор пов'язаний з Каліфорнійським і реальним (також відомим як кондор джунглів , серед інших імен). Реальний кондор є його найближчим родичем з генетичної точки зору; настільки, що кілька авторів поставили ці два види в підродину, крім інших американських стерв'ятників.

border=0

Пошук іншого визначення