Визначення деїзму

Деїзм - це течія філософії, яка через розум і досвід допускає існування Бога як творця природного світу. Доктрина, однак, не приймає інших характерних елементів релігій у їхньому відношенні до божественності, таких як існування одкровень або практика культів .

Отже, можна сказати, що деїсти вірять в Бога, але не в релігійні практики і догми . Деїзм визнає, що Бог створив всесвіт, навіть якщо він не вірить у його подальше втручання, щоб організувати його долю.

Для деїстів немає чудес і Святої Трійці. Прояв Бога відбувається через природні закони , які можна проаналізувати з науки . Загалом, деїзм раціонально визнає, що неможливо довести, що Бог існує, оскільки акт віри, в останньому аналізі, є справою віри .

Таким чином, деїстичний рух наближається до Бога через роздуми . Вона не підтримує організовану і інституціоналізовану релігію, а також доктрини і заповіді, що походять від нібито священних книг.

Deists спрямовують свою поведінку на основі раціональної думки та етики, пов'язаної з власною совістю. Ось чому вони також відкидають накази церковних лідерів, які заявляють, що виступають як посланці Бога і комунікатори Його Слова.

Деїзм не згоден з найважливішими релігійними висловлюваннями , і знову і знову ставить під сумнів задовільні відповіді від їхніх догм. Деякі характеристики деїстів такі:

* не приймають, що існування Бога було представлено або повністю пояснено у Писаннях, які зазвичай називаються священними;
роздумувати над характеристиками Бога вони використовують розум і не дозволяють доктрині нав'язувати ряд нерухомих понять;
* щодо етики, намагайтеся керуватися власною совістю та їх міркуваннями при прийнятті важливих рішень, а не за правилами, які встановлюються установами;
* шукати духовність спонтанно і невивченим чином, на відміну від тих, хто приймає традицію;
* зазвичай не називають себе релігійними, але воліють, щоб духовний термін описував їхні стосунки з Богом;
* залишити осторонь забобони, які забруднюють певні релігійні вчення і рятують раціональні аспекти, які можуть бути дійсно корисними для життя будь-якої людини, релігійної чи ні.

Багато самозваних релігійних людей повинні вважати себе адептами деїзму, оскільки вони не практикують або не поважають догми релігії, за якими вони претендують. Особливо це відбувається з християнством: в таких країнах, як Іспанія та Аргентина, десятки людей вважають себе християнами, хоча вони ніколи не йдуть до церкви, ніколи не читали Біблію і не можуть вільно розповісти історію Ісуса Христа, не кажучи вже про те, що вони виступають проти більшості ідеї Церкви .

Походження деїзму сходить до Древньої Греції, а її апогей стався наприкінці XVII століття. Великі особистості історії були визначені або розглядаються як деїсти. Арістотель , Платон , Іммануїл Кант , Томас Едісон , Вольтер і Уолт Уітмен є лише деякими з них.

У граматиці розум розуміється як неправильна тенденція до використання прийменника ; Незважаючи на те, що він не має такої популярності, як декізм і кейїзм, він також представляє проблему, яка заважає спілкуванню багатьох іспаномовних людей. Давайте подивимося на деякі приклади деїзму: "Вони сказали мені, що вони збираються прийти вдень ", "Я сказав йому, щоб він залишився в його будинку завтра" ; у першому випадку прийменник "о" повинен бути опущений, а в другому випадку доцільно сказати "я запропонував залишитися".

border=0

Пошук іншого визначення