Визначення кератину

Багато разів ми знаходимо слово кератин в упаковці різних продуктів або в засобах масової інформації. Однак цей термін не є частиною словника Королівської іспанської академії ( РАЕ ).

Правильною концепцією нашої мови є кератин , що походить від грецького кератина . Кератин, таким чином, є помилковим словом, що зроблено з відсутністю правопису.

Коротко кажучи, кератин є білком, який виділяється високим рівнем сірки . Він є важливою складовою поверхневих шарів епідермісу хребетних тварин і частин, отриманих з цих шарів, таких як волоски , нігті , роги і пір'я .

Як і всі білки , кератин є макромолекулою (молекулою, що характеризується великим розміром), яка утворюється з лінійними ланцюгами амінокислот. У випадку альфа-кератину , його амінокислотні ланцюги мають мономери цистеїну, які продукують дисульфідні мости. Бета-кератин , з іншого боку, має дуже мало цистеїну або безпосередньо не має цієї речовини.

Завдяки кератину, різні структури тіла набувають свою твердість і стійкість. Кератин, наприклад, є дуже важливим елементом волосся : насправді, кожне волосся в основному складається з кератину.

Тому, коли волосся пошкоджується з кількох причин (наприклад, хлору з басейну, хімікатів шампуню або тепла пластини), можна проводити обробку кератином для відновлення його сили.

Оскільки певні кератини з'являються у вищих, ніж у нормі кількостях, у пацієнтів з певними видами раку , вимірювання рівня специфічних кератинів у крові сприяє плануванню та оцінці лікування онкологічних захворювань.

border=0

Пошук іншого визначення