Визначення богохульства

Богохульство - це висловлювання, яке ображає чи обурює буття або щось священне . Концепція походить від латинського терміну blasphemĭa , який, у свою чергу, походить від грецького blasphēmía .

Тому, перш ніж просувати визначення богохульства, ми повинні зосередитися на ідеї священного . Святе - це те, що має зв'язок з божеством і яке є об'єктом поклоніння і шанування. Наприклад, образ Ісуса Христа або Біблії є священними предметами для християнства.

Коли людина усно атакує ці священні елементи, він промовляє богохульство. Те ж саме відбувається, коли він безпосередньо нападає на божественність або висміює його. У багатьох країнах існують закони, які карають богохульства, тому що вони вважаються агресіями проти Бога або проти богів.

Богохульства часто виникають через неповагу до об'єктів, персонажів або обрядів, пов'язаних з релігією . Людина може навіть не мати наміру ображати віруючих, але його слова все одно викликають негативні почуття.

Є теократії, які санкціонують тих, хто висловлює богохульство смертною карою . З іншого боку, в інших країнах свобода висловлення є привілейованою і немає ніяких нормативних актів, які карають богохульством.

У різних західних культурах існує думка, що релігія, разом з політикою і спортом, належить до групи тем, які не повинні розглядатися в розмові з людьми поза межами оточення . Однією з причин, чому це може бути хороша порада, є те, що, крім злочинів, які можуть викликати наші думки в іншому, ми можемо також викликати професійні проблеми або навіть ворожість, які призводять до агресивних реакцій.

Якщо ми розмовляємо з кимось, кого ми не знаємо в глибині, то рекомендуємо не говорити про будь-яку з цих трьох тем, особливо про релігію, тому що ми ніколи не знаємо, чи може наш наступний коментар зашкодити почуттям іншого. Когось богохульство може здатися непростимим, але часто виступає як просте думку тих, хто не вірить в існування Бога, без намірів образити когось.

Подивимося з іншого боку. У Японії люди похилого віку отримують рівень поваги, який не є нормальним на Заході; Загалом, вони вважаються дуже мудрими людьми і ставляться з великою любов'ю. Якщо ми посилаємося на різні форми мистецтва в цій країні, ми рідко знаходимо знущання над літніми людьми, якщо тільки це не є прихильним тоном або стосовно особистості літньої людини зокрема. Зрозуміло, що це не так у більшості західних країн, але лікування, яке отримують літні люди, може бути кваліфіковано як богохульство.

Західники звикли скаржитися на людей похилого віку, критикувати їх звичаї, наприклад, що вони встають дуже рано і перешкоджають прилавкам аптек і банків; тут нормально, що комедії знущаються над старістю і вибаченням геріатричного. Якби старійшини були богами, безсумнівно, всі ці ідеї вважалися богохульством. І тут виникає питання, чия відповідь може привести нас до кращого співіснування: що ми отримуємо, атакуючи те, що інші вірять?

Коли в 1988 році він опублікував свою книгу "Сатанінські вірші" , письменник Салман Рушді був звинувачений у богохульстві. Аятолла Рухоллан Хомейні , в цьому контексті, наказав через релігійний указ, що Рушді буде страчений за порушення ісламу . З тих пір автор залишається під вартою, оскільки отримує загрози смерті від релігійних фанатиків, які вважають, що його робота містить богохульство.

border=0

Пошук іншого визначення