Визначення пророка

Пророк - це поняття, яке походить від пропети , латинського терміна, хоча його етимологічний корінь знаходиться в грецькій мові . Поняття використовується для того, щоб назвати, хто здатний зробити пророцтво (тобто передбачити майбутню подію від божественної благодаті або через якусь надприродну здатність ).

Наприклад: "У ті роки до міста прийшов пророк і здивував мешканців своєю здатністю пізнати майбутнє" , "Ця людина представлена ​​як пророк, але для мене він не що інше, як хитрощі" , "Бог Протягом всієї історії він мав багато пророків .

У сфері релігії людина відома як пророк, який може опосередковувати між Богом і людьми через безпосередній контакт з божественним. Пророки, загалом, стверджують, що Бог повідомляє їм одкровення, які вони повинні передати людям. Отже, пророк є посланцем Бога .

Релігії, загалом, розраховують на декількох пророків. У католицизмі Ісус є найважливішим пророком. Іслам також згадується як пророк ісламом. Самуїл , Іван Христитель і Мойсей є іншими пророками згідно з деякими релігіями.

Є релігійні групи, які мають сучасних пророків. Мормони вірять, що пророки - це люди, яких Бог покликав і вклали через священство. Президент Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів , по суті, вважається пророками.

Говорячи про пророків, неможливо пропустити ім'я Нострадамуса , астрологічного консультанта і лікаря з Франції, який жив у шістнадцятому столітті і зробив вражаючі прогнози. Він був автором роботи під назвою " Істинні астрологічні століття і пророцтва ", яка була опублікована в 1555 році вперше. Ця книга привернула увагу багатьох людей, особливо таємничого характеру його написання .

Найбільш гарячі шанувальники Нострадамуса без сумніву стверджують, що цей пророк передбачив кожну з катастроф між його епохою та 3797 роком, коли, напевно, припиниться існування світу . З іншого боку, Нострадамус працював з французькою аристократією в розробці гороскопів для королівської родини, час, коли він на диво очікував смерть короля Генріха II. Він також займався медичною допомогою суду Карла IX.

Слід зазначити, що недоброзичливці Нострадамуса запевняють, що збіги між їхніми прогнозами і катастрофами відбуваються тільки завдяки маніпуляціям певних перекладачів, які роблять все можливе, щоб викривити оригінальний текст, щоб дати причину пророку.

Крім релігії, його часто описують як пророка, який інтерпретує знаки або сигнали, щоб передбачати майбутні події або хто, своєю діяльністю чи роботою, вдається до початку шляху , за яким слідують інші: «Цей мистецтвознавець - це пророк, який очікував Піднесення екзистенціалізму " , " Пророк у своїй землі, Йосип Маркаллі вдалося нав'язати цим жанром по всій країні ".

У нашій мові часто вживається загальновідома фраза (відома як «ніхто не є пророком на своїй землі»), і, хоча багато хто не знає про неї, це висловлювання, яке походить з Біблії , точніше в Луці 4. Його використання полягає в описі ситуації людини, яка не могла досягти успіху або слави на батьківщині, але їм довелося виїхати за кордон, щоб отримати їх, ймовірно, тому, що вони не отримали уваги або необхідних засобів, або добре, тому що не в змозі подолати наслідки заздрості, що його чесноти викликали у його ворогів.

border=0

Пошук іншого визначення