Визначення yaguareté

Ягуарете - це поняття, яке походить від мови гуарані, що складається зі слів « ягуар» (тобто котячого, відомого на іспанській мові як «ягуар» ) і ете (яке можна перекласти як «істинний» ). Крім цієї деталі, наданої Королівською Іспанською Академією ( РАЕ ) у словнику, терміни yaguareté , yaguar та jaguar є синонімами, оскільки всі вони використовуються для назви Panthera onca .

Ця тварина , яка належить до роду Panthera , є третьою за величиною кішкою на планеті, тільки за Panthera tigris ( тигр ) і Panthera leo ( лев ). Ягуарете населяє американський континент, від півдня Сполучених Штатів до північного регіону Аргентини .

У цій останній країні це дуже важливо, тому що це свого роду дика кішка з десяти, які там живуть (серед інших - оцелот, ягуарунді, тиріка, пума і дика кішка). У деяких районах Аргентини це вважається священною твариною; у провінції Місьйонес, наприклад, багато людей не сміють згадувати про це, тому що вони вважають, що таким чином вони викликають свою присутність.

За межами матеріальної площини, де вона вже займає важливе місце, ягуаре є протагоністом різних міфів і легенд , які передаються з покоління в покоління; його нестримність і таємниця, яку він генерує, коли уникає людської компанії, є деякими з тригерів цих історій, які також є частиною образу, який має людина.

На додаток до згаданих вище імен, ягуарете також відомий як Ягуа-пара, Ківі гуазу, Утурунко, Манчадо, Оверо і навіть Compadre. Ця різноманітність обумовлена ​​великим географічним розподілом .

Подібно до Panthera pardus ( леопарда ), його поведінка нагадує тигра. Ягуарето зазвичай зустрічається в лісах з високою вологістю і густою рослинністю. Проте, ви також можете жити в лісах. Як і тигр , ягуарете користується контакт з водою.

Оцінений як верхній хижак, оскільки він розташований у верхньому кінці харчового ланцюга (у нього немає природних хижаків ), у yaguareté є окремі звички. При полюванні ця м'ясоїдна тварина використовує свій сильний укус, що дозволяє їй переходити від черепів до снарядів. Важливо зазначити, що на американському континенті жодна кішка не перевищує її за розмірами, і що в усьому світі вона лише на третьому місці (найбільшим є лев, а другий - бенгальський тигр).

З звичайною вагою від 50 до 100 кілограмів, ягуарете може вимірювати до 80 сантиметрів і мати приблизну довжину 1,80 метра (без підрахунку хвоста). З іншого боку, є записи про чоловіків, які досягли 140 кілограмів ваги та загальну довжину (тобто підрахунок хвоста) 2,5 метра. Її розміри не відображають відсутності фізичних вправ: навпаки, на додаток до енергії, вкладеної в мисливські моменти, ягуарето багато ходить і є відмінним плавцем.

На додаток до вражаючих розмірів і значної ваги, які оцінюються в її стійкості, голова yaguareté велика, якщо виміряти пропорційно до решти тіла, а щелепа дуже потужна. Її основний шар - між каштаном і жовтим кольором, підраховуючи плями, які допомагають йому маскуватися.

Незважаючи на самотність, ягуарете є дуже територіальною твариною . Що стосується їх дієти , то зазвичай вони полюють на великих хребетних, таких як олень, гірська свиня і тапір.

Слід зазначити, що внаслідок руйнування середовища проживання та полювання ягуарете - це вид, який класифікується як "майже загрозливий", оскільки кількість зразків знижується.

border=0

Пошук іншого визначення