Визначення спокуси

Від латинського temptatĭo спокуса - це підбурювання, яке спонукає до чогось бажання . Це може бути людина , річ, обставина або інший тип стимулу. Спокуса пов'язана зі спокусою і провокацією .

Наприклад: "Солодощі для мене є непереборною спокусою", "Гольфіст вибачився за свою невірність і сказав, що не може встояти перед спокусами" , "Відновлюючий алкоголік, який відвідує партію, в біді, тому що там важче не потрапити в спокусу ».

У релігійному світі спокуса - це підбурювання до гріха з боку диявола (також відомого як сатана або диявол ). Диявол може спровокувати людину робити чи припинити робити щось, скориставшись власною слабкістю людини, щоб відвести його від Бога .

Першим відомим випадком спокуси в історії є те, що засудив вічний гріх Адаму і Єві. І, незважаючи на те, що заборонено Богом, вони не могли уникнути їжі одного з яблук, що складали дерево пізнання добра і зла.

І все тому, що вони були спокушені і переконані змією, насправді дияволом. Таким чином, їхня помилка принесла їм те, що вони були вічно вигнані з раю і що вони будуть покарані назавжди стражданням і смертю.

Релігія стверджує, що людина живе постійною боротьбою проти спокус, які намагаються прийняти її найпростішим шляхом, але від божественних повноважень. Біблійний приклад полягає в спокусі, яку диявол покладає на шляху Ісуса і Юди : хоча Ісус не погоджується не послухатися, Юда закінчує зрадою свого господаря.

На додаток до всього вищесказаного не можна ігнорувати існування різних фільмів, які обертаються навколо терміну, який ми аналізуємо. Так було б, наприклад, у «Останній спокусі Христа», прем'єра якої відбулася в 1988 році.

Мартін Скорсезе є режисером цього фільму, в якому розповідається про життя Ісуса Христа, інтерпретований Віллемом Дафо, згідно з тим, що встановлено в Євангеліях. Звичайно, вона має важливі зміни, такі як порятунок головного героя розп'яття завдяки ангелу, його весілля з Марією Магдалиною або його наступною зв'язкою після того, як він овдовев, з Мартою де Бетанія.

У межах фільму ми також знаходимо продукцію під назвою "Спокуса". Це з 1999 року і здійснюється Діаною Лейн і Віго Мортенсеном. Вона розповідає про те, як сім'я побачить зміни їхнього життя внаслідок відпусток, в яких кожен з учасників отримає незабутні враження, такі як невірність.

Спокуса, як правило, пов'язана з сексуальністю і невірність, або звикання речовини, такі як наркотики. У будь-якому випадку, ця концепція все ще пов'язана з грішним, навіть поза релігійною концепцією. Коли людина, яка є дієтою, каже, що певні продукти є «спокусливими», він маркує такі продукти як щось погане, або чого слід уникати.

border=0

Пошук іншого визначення